Woonbegeleiding

Woonbegeleiding biedt individuele begeleiding aan jongeren van 18 jaar en ouder die dit nodig hebben op weg naar een zelfstandig leven. De begeleiding kan plaatsvinden als de jongere (nog) thuis woont, zelfstandig woont of op een kamer in een huis van SIZT. In de begeleiding komen onderwerpen aan de orde als budgettering, vasthouden werk en/of opleiding, zorgen voor jezelf, relatievorming etc.

Voor wie is het?

Begeleid wonen 18 is bedoeld voor jongeren van 18 jaar en ouder die eraan toe zijn op zichzelf te gaan wonen, al enige mate van zelfstandigheid hebben, maar nog behoefte hebben aan een vorm van begeleiding bij onderwerpen als: beheer van eigen financiën, omgaan met instanties, volhouden van school en/of werk, invulling van vrije tijd en het opbouwen van een eigen sociaal netwerk.

De jongeren hebben werk en/of school en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Wat is de bedoeling, wat houdt het in?

De jongere krijgt individuele coaching van een vaste begeleider in zijn eigen leefomgeving. De coach maakt samen met de jongere een begeleidingsplan waarin staat wat de jongere wil leren in de tijd dat hij coaching krijgt en hoe daaraan gewerkt gaat worden. De intensiteit van de coaching is afhankelijk van wat de jongere nodig heeft. Dit is tussen 1 en 4 uur per week. De duur van de begeleiding wordt ieder half jaar geëvalueerd en max. 2 keer verlengd.